19 Kasım 2013 Salı

HAŞR SURESİ'NİN SON ÜÇ AYETİ VE FAZİLETLERİ


Bismillahirrahmanirrahim.

Hüvellahülleziy la ilahe illa hu,alimul ğaybi veşşehadeh,hüverrahmanürrahiym.Hüvellahülleziy la ilahe illa hu,el melikül kuddusüsselamül mü'minül müheyminül aziyzül cebbarul mütekebbir,süb hanellahi amma yüşrikun,hüvellahül halikul bariül musavviru lehül esmaül husna yüsebbihu lehu mafissemavati vel ardı ve hüvel aziyzül hakiym.


Anlamı:O,öyle Allah'tır ki ondan başka hiç bir ilah yoktur.O gizliyi de bilir,aşikarı da.O çok esirgeyen ve bağışlayandır.O,öyle Allah'tır ki ondan başka hiç bir ilah yoktur.O, öyle melik(padişah) ki münezzehtir noksandan,salimdir emin edendir.Gözcü ve hafızdır,galib ve kadirdir,büyüklükte eşi olmayandır,azamat sahibidir.Müşriklerin şirk eylediklerinden münezzehtir.O,yaratan,yoktan vareden,varlıklara suret verendir.O'nun güzel isimleri (Esma-i Hüsna'sı) vardır.Göklerde ve yerde ne varsa hepsi O'nu tesbih ederler.O,galibi mutlaktır,hüküm sahibidir.


Faziletleri:

Resulullah(sav) şöyle buyurdu:

Her kim sabahladığında üç kere: "Eûzu billahis sem...iyyil aliymi mineşşeytanirracim (Kovulmuş şeytanın şerrinden hakkıyla işiten ve her şeyi bilen Allaha sığınırım).; Dedikten sonra Haşr suresinin sonundan üç ayet okursa, Allahü Teâlâ o kişiye akşama kadar duâ etmek üzere yetmiş bin melek görevlendirir. O gün ölürse, şehit olarak ölür. Akşamladığında bunları okuyana da aynı derece vardır.

Ahmed b. Hanbel, Müsned, 5/26.

Her türlü  hacet için 3 kere okunur.
Zihin açıklığı için okunur.
Bu sureyi okumaya devam edenler, din ve dünya işlerinde her türlü kötülüklerden güvence altında olur.
Haşr suresinin son ayetini sabahladığında okuyup, aynı günde ölen kimsenin defteri, şehitler defterinin mührü ile mühürlenir. Akşamleyin aynı surenin ayetlerini okuyup o gecede ölen bir kimsenin de defteri şehitlerin defterlerini sonuçlandıran mühür ile mühürlenir."

Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) buyurdu ki: "Her kim sabahladığında üç kere [E'ûzü billahissemî'ıl alîmi mineşşeytânirracîm.] der. Sonra Besmele ile beraber Haşr Suresinin 21-24. ayetlerini okursa ve o gece veya gündüz ölürse, muhakkak cenneti kendisine vacip kılmış olur."

Bir diğer hadisi şerifte şöyledir: "Kim sabaha ulaştığında Haşr Suresinin sonundan üç ayet okur, sonra da o gün ölürse, o şehidler mührü ile mühürlenir! (Her kim) o(nu) akşama ulaştığında okur da o gece ölürse, (yine) şehidler mührü ile mühürlenir.


Bir hadisi şerifte şöyle zikredilmiştir: "Her kim Haşr Suresinin sonunu okur da, o gün veya gece ölürse, yapmış olduğu bütün günahları silinir."





4 yorum:

  1. Bu faydalı paylaşım için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim.Beğenmenize sevindim.Faydalı olsun diye yayınladım zaten.

      Sil
  2. Allah razı olsun anlamlı paylaşımın için :) bende iade-i ziyarete geldim :) pekte sevdim blogunu takibe aldım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayyyyy çok teşekkür ederimmm.Allah hepimizden razı olsun.Hoşgeldin bloğuma ve beğenmene çok sevindim.:)))

      Sil