18 Kasım 2013 Pazartesi

Aşure nasıl yapılır..

                     Aşure ayında aşure yapmadan olmaz. Tabiki aşure yapıp da bunu sizinle paylaşmamak ta olmaz.Yalnız şöyle bir durum var bu kez aşureyi ben yada annem yapmadı. Kız kardeşim yapmış ve benim bloğum için fotoğraflamış. Haftasonu ben de bu tarife göre yapacağım ama o zaman kadar sizinle paylaşmadan duramadım.
                     Bence lezzetli olmuş, kıvamı da yerinde bu tarifi uygulayın derim.




Aşure nasıl yapılır.

Malzemeler:

* 2 su bardağı yarma
* 1 su bardağı nohut
* 1 su bardağı kuru fasulye
* 1 kase fındık
* 1 kase ceviz
* 1 kase kuru kayısı
* 1 kase kuru üzüm
* 1 kase kuru incir
* 17 su bardağı su
* 2 Su bardağı şeker


 Yapılışı:


---Bir gün öncesinden nohutu ve fasulyeyi ıslatıyorsunuz.Aşureyi yapıcağımız gün yarmayı en temiz su çıkana kadar yıkıyoruz ve bir tencerede 17 su bardağı su ile kaynamaya alıyoruz.
---Sıcak su ile kuru inciri,üzümü,kayısıyı ıslatıp 1 saat kadar bekletiyoruz.
--- Ayrı ayrı tencerelerde nohutu ve fasulyeyi de kaynatıyoruz. Düdüklü tencere de kullanabilirsiniz ama yine  ayrı ayrı kaynatmanız gerekir.
 ---Ondan sonra yarmalar iyice haşlanıp özlü hale geldikten sonra  içine haşlanmış fasulye ve nohutu sularını süzerek ekliyoruz.


Daha sonra bir müddet(yarım saat olabilir) bütün malzemeyi birlikte kaynattıktan sonra şekerini ilave ediyoruz .
 
 
 
Şekeri ile birlikte de 10 dk. kaynattıktan sonra(hala kaynamaya devam ederken)  kuru üzümü,küp doğranmış kuru kayısı ve inciri ekliyoruz.



 
Bir süre de bunlarla kaynatıyoruz. 
 
 
 
 
En son fındık ilave ediyoruz ve aşuremiz servise hazır hale geliyor.
 

 
 
 
 
 
 

4 yorum:

  1. Kız kardeşinizin ellerine sağlık, çok güzel görünüyor, afiyet olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederiz.Çok uğraşmış.Onun adına da teşekkür ederim.:))))
      Bu yorumlar beni çok şevklendiriyor..

      Sil
  2. Ellerine sağlık kardeşinin... çok leziz görünüyor :)

    YanıtlaSil