5 Kasım 2013 Salı

The secret...

Size en son okuduğum kitaptan bahsetmiştim.http://bgstil.blogspot.com/2013/10/suan-okudugum-kitap.htmlGelin görün ki ben o kitaptan hiç zevk almadım.İsminden çok etkilenerek ve internetteki yorumlara dayanarak çok güzel olacağını düşünmüştüm ama kitap beni içine almadı.Aslında bir kitabı yarım bırakmak huyum değildir,her şartta kendimi zorlar kitabı bitiririm ama bunu yapamadım.Dili de beni etkilemedi ve ara sıra elime alıp okumaktan keyif aldığım,kimi yerlerini tekrar ettiğim kitaba dönüverdim."The Secret". Bence okumaya değer ve hayatımıza uyguladığımız zaman işe yaradığını göreceğimiz bir içeriğe sahip.Şimdiye kadar okumadıysanız tavsiye ederim.

4 Kasım 2013 Pazartesi

Kuru Sivri Biber MİSSSS...

Hafta sonu canım kuru biber istedi. En sevdiğim şeylerdendir. Hemen yaptım.Yazdan kuruttuğumuz biberleri haşladım.Daha sonra tavada salça ile buluşturup üzerine de sarımsaklı süzme yoğurt.Mis gibi oldu....




1 Kasım 2013 Cuma

bepanthol krem yorumum

Bir kaç zaman önce bephantol krem aldığmı yazmıştım.Ogünden bu yana kullanıyorum.Bu kadar kısa sürede beni yanıltmıyorsa kremden olumlu etkiler aldım.Cildimin kuruluğunun azaldığını hissediyorum,yumuşacık oldu.Bilmiyorum umrım bir yan etkisi olmaz...Şimdilik çok iyi.

30 Ekim 2013 Çarşamba

Havuçlu kek

Pazartesi akşamı en yakın  arkadaşım bizi ve bir akrabamızı çaya çağırdı. Ben de giderken boş gitmeyelim diye bir havuçlu kek yapayım dedim. Ve şöyle düşündüm; eğer güzel olursa yani alacağım yorumlara göre burada paylaşacaktım ve çok şükür öyle oldu. Çok beğendiler ben de hemen tarifini size yazıyorum.


Malzemeler:

3 yumurta
1,5 bardak toz şeker
1 bardaktan 1 parmak az süt
1 bardaktan 1 parmak az sızı yağ
2 adet orta boy havuç
tarçın
ceviz
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 bardak un
tepsiyi yada kalıbı yağlamak için margarin



İlk önce 3 yumurta ve şekeri bol miktarda karıştıryoruz.


 
 
Daha sonra süt ve sıvı yağı ilave ediyoruz.
















Bundan sonra unu ilave edip karıştırmadan önce unun üzerine kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz .(Benim bildiğim yani öğrendiğim kabartma tozunu unu üzerine koyma gerekiyor, ben böyle yapmaya özen gösteriyorum. Çünkü bunu bilmeden önce hamuru oluşturduktan sonra en son ilave ediyordum ,kabarmasına da etki ediyordu bir de kek dile buruk bir tat veriyordu. Sebebi buymuş.)

Sonra da havuç,ceviz ve tarçını koyuyoruz.Bunları da karıştırdıktan sonra margarinle yağladığımız ve dibine az miktar un sepelediğimiz kalıbımıza hamuru döküyoruz.Benim hamurum kalıba fazla geldi ben de kalan hamuru fırın kaplarına paylaştırdım ve öyle pişirdim.Sadece ben size söylediğim kalıbın içine un sepeleme işlemini unuttuğum için keki kalıbımdan çıkartmam biraz zor oldu,birazcık parçalandı yani....


 
Dediğim gibi çok beğenildi,umarım siz de tarifimi uygular ve memnun kalırsınız.Afiyet olsun.......
 
 

Not:Bu ölçüler yuvarlak standart bir tepsi için tamdır.




25 Ekim 2013 Cuma

Çok basit bir uç danteli

Size projemden ve uç dantelimden bahsetmiştim. Henüz kumaşın kenarına geçiremedim ama danteli göstermek istedim. Çok basit oldu ama bir şeyin kenarına geçirmek için iyi oldu bence.
Kumaşla birleştirip örtümü tamamladığımda hemen yayınlayacağım. Sanırım bu hafta sonu hallederim.

24 Ekim 2013 Perşembe

benimişimdikiş.blogspot ta çekiliş varrrrr!!!

İtiraf ediyorum gözümden kaçmış ve son güne kalmışım ama ne olursa olsun katılmak istedim.Bir sürü çekilişe katıldım ama hiç hediye kazanamadım.Olsun buna da geç te olsa katılmak ve duyurmak istedim. Bloğa baykumaş sponsor olmuş.Bu bilgiyi de vereyim.Haydi acele edin!!!! Bu gün son gün, gece yarısına kadar zamanımız var.

http://benimisimdikis.blogspot.com/2013/09/ilk-cekilisim-baykumas-ile.html


şuan okuduğum kitap....

Şu aralar okuduğum kitap, isminden çok etkilenerek aldım.