9 Şubat 2016 Salı

FETİH SURESİNİN FAZİLETLERİ

                        Herkese merhabalar.Yine bloğumla uzun bir süre ayrı kaldım.Bu durum aslında çok hoşuma gitmiyor.Ama bazen mecbur zaman ayıramamak bazen de içinde bulunduğum ruh halleri ban engel oluyor.İnsan doğası işte her zaman aynı hissedemiyor.Bir de bu arada babaannem rahatsızlandı.Dedem zaten 2008 yılında rahmetli olmuştu.Babaannemin rahatsızlanması beni etkiledi,üzdü,düşündürdü...Ama çok şükür şimdi daha iyi.
                     Elbette bu dünyada yaşadığımız sürece bir takım sorunlarla karşılaşacağız.Önemli olan bu sorunların Allah'tan geldiğini hiç bir zaman unutmamak.Bu tür durumlardan çıkarımlar yapmak ta bir kazanım diye düşünüyorum.Bunlarla ilgili başka yazılarda bir çok şey paylaşabiliriz ama şu an sadece benim her zaman unutmamaya gayret gösterdiğim  bir şeyi söylemek istiyorum.Biz kullar olarak çok ACİZİZ.Kendimize o kadar çok güveniyor ve her şeyin bizim olduğunu,her şeyi kontrol edebileceğimizi düşünüyoruz ama büyük yanılgı. Ben bunun hiç unutulmaması gerektiğini düşünüyorum. Nacizhane hayat dersi gibi oldu ama bir hatırlatma olarak değerlendirilmesi benim daha çok hoşuma gider.
                        Bu hatırlatmanın devamında faydalı olabilecek bir bilgi de paylaşmak istedim.


FETİH SURESİ VE FAZİLETLERİ


Fetih suresi Kurean-ı Kerim'in 48.suresidir.Medinede nazil olmuştur.

                    Hazreti Ömer (Radıyallahü Anh) anlatıyor: Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem)’in yanına vardım ve selam verdiğimde Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) bana: "Bu gece bana bir sure nazil oldu. Benim için üzerine güneşin dolduğu her şeyden (dünyadan) daha değerlidir." buyurarak bana Fetih Suresini okudu.
                    Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) buyurdu ki: "Her kim namazda veya namazın dışında Fetih suresini okursa, sanki Mekke’nin fethinde Peygamber (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) ile beraber bulunmuş gibidir."
  •                 Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) buyurdu ki: "Her kim Ramazan’ın birinci gecesi Fetih suresini Allah rızası için okursa, Allah’u Teala o kimseyi bütün sene himayesine alır (korur)."

                      Her kim Ramazan-ı Şerif hilalini gördüğü zaman, Fetih suresini 3 defa okursa, Allah’u Teala o kulunun rızkını gelecek sene aynı güne kadar bol bol ihsan eder, geçim sıkıntısı çekmez.
Bu sureyi 7 kere okuyan kimse her müşkülünü halledip her muradına nail olur.
Her kim 33 kere Fetih suresini okursa, hapisten kurtulur.Olmasını istediği bir iş için bu sureyi üç veya beş veya yedi günde 41 defa okursa, o iş bi-iznillah hallolur.
Sıkıntı ve bunalımda olan bir kişi bu sureyi okursa, Allah’u Teala lütuf ve keremiyle o kimsenin gam ve kederini, sıkıntı ve üzüntüsünü giderir.
İmam Sa’lebi (rahimehullah) Fetih Suresinin fazileti hakkında şöyle buyurdu: "Fetih suresini okuyanların, meleklerin tesbihlerinden ve zikirlerinden nasibi vardır."
İşleri bakımından sıkıntıda olanlar okursa, Allah’u Teala o kimselerin işlerini kolaylaştırır ve sıkıntıdan kurtarır.
Her kim Besmele ile beraber Fetih Suresinin 1-3 ayetlerini okumaya devam ederse, işleri açılır ve büyük nimetlere kavuşur.
Fetih suresinin 29. ayetini okursa, duası kabul olur, dünya ve ahirette büyük rızıklara ulaşır, maddi ve manevi sıkıntılar için büyük faydası vardır. 
Bu ayeti yazıp üzerinde muska şeklinde taşırsa, Allah’u Teala o kişiyi görünür görünmez bütün kaza ve bealalardan korur.
                      

2 yorum: