9 Aralık 2014 Salı

Hoşmerim

Bu aralar bir tatlı yapasım sormayın. Dün akşam da bizim Kızılcahamam yöresinde yapılan Balıkesirin hoşmeriminden çok farklı bir tatlıyı yaptım. Bu bizim geleneksel tatlımızdır. Çok severek yeriz. Ben de köyüme ve memleketime aşt ne varsa çok sevdiğim için ve paylaşmayı çok istediğim için hemen anlatayım dedim.
          Bir tencerenin içine bolca tereyağını koyup eritiyoruz ve bunun üstüne sütü ilave ediyoruz.
Daha sonrabu karışım kaynıyor ve daha sonra unu ilave ediyoruz. 
Sonra bunu hamur haline getirip karıştırmaya başlıyoruz. 
Yukarda gördüğümüz hale gelene kadar bastıra bastıra karıştırıyotuz ve ara ara da tereyağı ekliyoruz. Bu işlem yaklaşık 45 dk sürüyor. Sonra tencereye bu hamıru düzleştiriyoruz. 
Bundan sonra çevire çevire altını kızrtıyoruz ve üzerine bir tepsi kapatarak ters çeviriyoruz. 
Son görüntümüz bunun yuvarlak hali. Kenarından böldük biz. Bunun üzerine isteyen bal isteyen şerbet isteyen ise sadece şeker dökebilir. Yapması baya meşakkatli bi tatlı. Herkese afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder