Bence lezzetli olmuş, kıvamı da yerinde bu tarifi uygulayın derim.
Aşure nasıl yapılır.
Malzemeler:
* 2 su bardağı yarma
* 1 su bardağı nohut
* 1 su bardağı kuru fasulye
* 1 kase fındık
* 1 kase ceviz
* 1 kase kuru kayısı
* 1 kase kuru üzüm
* 1 kase kuru incir
* 17 su bardağı su
* 2 Su bardağı şeker
Yapılışı:
---Bir gün öncesinden nohutu ve fasulyeyi ıslatıyorsunuz.Aşureyi yapıcağımız gün yarmayı en temiz su çıkana kadar yıkıyoruz ve bir tencerede 17 su bardağı su ile kaynamaya alıyoruz.
---Sıcak su ile kuru inciri,üzümü,kayısıyı ıslatıp 1 saat kadar bekletiyoruz.
--- Ayrı ayrı tencerelerde nohutu ve fasulyeyi de kaynatıyoruz. Düdüklü tencere de kullanabilirsiniz ama yine ayrı ayrı kaynatmanız gerekir.
---Ondan sonra yarmalar iyice haşlanıp özlü hale geldikten sonra içine haşlanmış fasulye ve nohutu sularını süzerek ekliyoruz.
Daha sonra bir müddet(yarım saat olabilir) bütün malzemeyi birlikte kaynattıktan sonra şekerini ilave ediyoruz .
Şekeri ile birlikte de 10 dk. kaynattıktan sonra(hala kaynamaya devam ederken) kuru üzümü,küp doğranmış kuru kayısı ve inciri ekliyoruz.
Bir süre de bunlarla kaynatıyoruz.
Kız kardeşinizin ellerine sağlık, çok güzel görünüyor, afiyet olsun.
YanıtlaSilTeşekkür ederiz.Çok uğraşmış.Onun adına da teşekkür ederim.:))))
SilBu yorumlar beni çok şevklendiriyor..
Ellerine sağlık kardeşinin... çok leziz görünüyor :)
YanıtlaSilÇok teşekkür ederiz:))))))
Sil