125 gr tereyağı
Yarım çay bardağı pudra şekeri
2 su bardağı un
Yarım tatlı kaşığı kabartma tozu
İki yumurta akı
1 su bardağı çiğ badem kabukları soyulmuş
Yapılışı:
Önce unu kavuruyoruz ama sapsarı olacak şekilde değil. Hafif kavrulduğunu anlayınca daha rengi değişmeden söndürüp yoğurma kabına alıyoruz. Sonra soyulmuş bademleri çok inceltmeden robottan geçiriyoruz ve bunları da kavuruyoruz. Kavurduğumuz malzemeler soğuyunca yumuşak margarini ve diğer malzemeleri ekleyip bir hamur elde ediyoruz. Hamuru yaklaşık 1,5 cm kalınlıkta açıp bardakla yarım ay şekilleri verip pişiriyoruz. Üzerine pudra şekeri döküp servis ediyoruz.
NOT:
Merhabalar, ben bu kurabiyeyi hep yedim ama hiç denemedim, yaparsam hepsini yerim korkusuyla:) Ellerinize sağlık tam da orjinali gibi görünüyorlar, nefis olduğuna eminim. Yapmak istersem bir gün mutlaka geri geleceğim bu sayfaya:)
YanıtlaSilSevgiler...
Merhaba.Teşekkür ederim.Nezaman isterseniz detaylı bilgi veririm.Gerçekten tadı harika.:))) SEVGİLER.
Silmerhaba,bu acaba acıbadem tadında br şey mi oluyor ki?? Ben de beklerim bloguma,sevgiler...
YanıtlaSilhttp://seffafbulutlar.blogspot.com.tr/
merhabalar.bloğuma hoşgeldiniz.hayır acıbadem tadı gibi değil.Badem tadı olan ağızda dağılan bir kurabiye oluyor.
Silyapmayı çok arzu ettiğim bir kurabiye. ama cesaret edemiyordum. Bu tarifle deneyeceğim. ellerinize sağlık ;)
YanıtlaSilMutlaka deneyin derim.Gerçekten güzel oluyor....
Sil