8 Aralık 2014 Pazartesi

TİRAMUSU

Hafta sonu uzun zamandır denemek istediğim tiramusu tatlısını yaptım. İlk tadımımda  dedimki bu tatlı kesinlikle yenilmez. Bizim evde tutturulamayan tatlıları direk babama sevk ederiz. Kendisi tatlı delisi olduğu için berbat olmadığı sürece her türlü tatlıyı yer. Ben bu tiramusuyu babam bile yemez dedim, düşünün. Amma velakin dolapta biraz bekledikten sonra tatlı kendine gelmiş ve gerçekten harika bir kıvam ve lezzet almış. Ben karar vermekte biraz acele etmişim. Şimdi size tarifi vereyim. Belki si de benim gibi denemek istersiniz.

Malzemeler:

Bir paket kedi dili bisküvi

Kreması için;
Yarım litre süt
Bir paket labne peyniri
2 yumurtanın sarısı
2 yemek kaşığı un
2 çay bardağı şeker

Kedi dili bisküvileri ıslatmak için;

Bir su bardağı su
İki yemek kaşığı süt
İki yemek kaşığı şeker
İki yemek kaşığı nescafe

Üzeri için kakao


Yapılışı:
İlk olarak kremadan başladım. Krema malzemelerinin hepsini( peynir hariç) bir tencerede iyice karıştırıp köpüklü hale getiriyoruz ve muhallebi olana kadar pişiriyoruz.
Daha sonra az birşey soğusun diye 5 dakika beklettim. Bunu yapmamın amacı peyniri kattığımda ekşi bir tat oluşmasın diye. Sonra labne peyniri katıp mikserle bi güzel karıştırdım. 
Sonuçta görüntüsü çok güzel böyle sakız gibi bir muhallebi elde ettim. 

Kremanın soğumasını beklerken bisküvileri ıslatmak için malzrmelei hazırladım. Suyu kaynattım içine diğer malzemeleri ekledim ve şekeri ve nescafeyi iyice erittim. Daha sonra bir paketteki bisküvilerin yarısını tek tek bisküvileri ıslatıp tepsiye dizdim. 

Daha sonra muhallebinin yarısını bunların üstüne döktüm. 
Daha sonra aynı şekilde geri kalan bisküvileri ıslattım ve üstüne dizdim. Bu şekliyle bir gece dolapta bekledi. Sonra üstüne kakao serpip servis ettim. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder