Malzemeler.
1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
Yarım paket margarin
1 paket vanilya
Yarım paket krem şanti
1,5 su bardağı hindistan cevizi
Bir miktar çekilmiş ceviz
Yapılışı.
Tencereye 1 litre sütü koyup içine şekeri ve unu ilave ediyoruz. Bunları muhallebi oluncaya kadar karıştırarak pişiriyoruz ve kaynamaya başladığı an margarini katı bir şekilde ilave ediyoruz. Oda içinde eriyor ve biz bu esnafa karıştırmaya devam ediyoruz. Margarin tamamen eridikten sonra 5 dk. daha kaynatıp ocaktan alıyoruz. Muhallebimiz bir kenarda beklerken yarım paket krem şantimizi çırpıyor , hazır ediyoruz. Sonra muhallebiyi robota alıp yaklaşık 10 dk robotta çırpıyoruz. Bu 10 dk. nın sonunda Hazırladığımız krem şantinin yarısını muhallebiye katıp ve vanilyayı katıp bi 5 dk daha çırpıyoruz. Sonra tepsimizin dibine hindistan cevizini eşit bir şekilde serpiyoruz. Üzerine muhallebiyi döküyoruz. Buzdolabında yaklaşık 8 saat bekleyiyoruz. 8 saatin sonunda muhallebinin üsyüne daha önceden kalan krem şantiyi ince bir kat olarak sürüyoruz. Üzerine kıyılmış cevizi serpiyoruz.
En son olarak istediğimiz genişlikte kesip rulo yaparak tepsiden kaldırıp servis yapıyoruz. İşte görüntüleri. :)))))
Bu kıvırmadan önceki hali.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder