11 Kasım 2013 Pazartesi

sehpa örtüsü bitti....

Size daha öce çok basit bir  uç danteli yaptığımı ve  odamdaki sehpa için bir örtü yapacağımı söylemiştim.Örtümü haftasonu tamamladım ve hemen kullanmaya başladım.

8 Kasım 2013 Cuma

English home indirimi

English Home mağazalarında ve internet satış sitesinde yatak örtülerinde yüzde elli indirim fırsatı var kaçırmayın!!!!!!!

5 Kasım 2013 Salı

Glisemik indeks...

                  Son günlerde bir kaç kez glisemik indeks terimi bazı konuşmaların içinde kulağıma geldş.Ben anlamını bilmediğim için bir araştırıyım dedim.Okuduklarımdan özetle bir şeyler paylaşmak istiyorum.

                  Glisemik indeks bsinlerin karbonhidrat değerlerinin kan şekerini ne değerde yükselttiğini ifade eden bir terim. Besinlerin eğer bir besin kan şekerini hızlı yükseltip hızlı bir şekilde indiriyorsa o besinin glisemik indeksi yüksek demektir ki bu durum vücut için zararlıdır.Diyabet vekarın bölgesinde yağlanmaya sebep olmaktadır.Eğer besin  kan şekerini yavaş yükseltip yavaş yavaş düşmesine sebep oluyorsa besinin glisemik indeks değeri düşük demektir ve bu tür besinler sağlık için faydalı ve bunlar tercih edilmelidir.Özellikle diyet yaparken buna göre besin alınırsa tokluk hissimiz daha uzun sürüyor.Bu durum sporcular için de çok önemli. Kan şekerinin hızla düşmesi sporcunun performansını kötü etkileyeceğinden kan şekerinin yavaş yükselmesi ve yavaş düşmesi kan şekerini dengeli  tutacağından sporcu performansı için önemlidir.
    
                 Gelelim hangi gıdanın glisemik indeks değeri nekadar????


Düşük Gİ55 veya daha azbarbunya, nohut, kuru fasülye, mercimek, fındık, elma, portakal (çoğu meyve ve sebze), makarna, Kepekli ekmek
Vasat Gİ56 - 69esmer pirinç, şeker kamışı, çavdar ekmeği, muz (ham), dondurma, fırında patates
Yüksek Gİ70 veya daha yüksekpatates, beyaz ekmek, beyaz pirinç, beyaz şeker, işlenmiş meyve suları, muz(olgun), karpuz, krakerler, mısır cipsi, mısır gevreği

The secret...

Size en son okuduğum kitaptan bahsetmiştim.http://bgstil.blogspot.com/2013/10/suan-okudugum-kitap.htmlGelin görün ki ben o kitaptan hiç zevk almadım.İsminden çok etkilenerek ve internetteki yorumlara dayanarak çok güzel olacağını düşünmüştüm ama kitap beni içine almadı.Aslında bir kitabı yarım bırakmak huyum değildir,her şartta kendimi zorlar kitabı bitiririm ama bunu yapamadım.Dili de beni etkilemedi ve ara sıra elime alıp okumaktan keyif aldığım,kimi yerlerini tekrar ettiğim kitaba dönüverdim."The Secret". Bence okumaya değer ve hayatımıza uyguladığımız zaman işe yaradığını göreceğimiz bir içeriğe sahip.Şimdiye kadar okumadıysanız tavsiye ederim.

4 Kasım 2013 Pazartesi

Kuru Sivri Biber MİSSSS...

Hafta sonu canım kuru biber istedi. En sevdiğim şeylerdendir. Hemen yaptım.Yazdan kuruttuğumuz biberleri haşladım.Daha sonra tavada salça ile buluşturup üzerine de sarımsaklı süzme yoğurt.Mis gibi oldu....




1 Kasım 2013 Cuma

bepanthol krem yorumum

Bir kaç zaman önce bephantol krem aldığmı yazmıştım.Ogünden bu yana kullanıyorum.Bu kadar kısa sürede beni yanıltmıyorsa kremden olumlu etkiler aldım.Cildimin kuruluğunun azaldığını hissediyorum,yumuşacık oldu.Bilmiyorum umrım bir yan etkisi olmaz...Şimdilik çok iyi.

30 Ekim 2013 Çarşamba

Havuçlu kek

Pazartesi akşamı en yakın  arkadaşım bizi ve bir akrabamızı çaya çağırdı. Ben de giderken boş gitmeyelim diye bir havuçlu kek yapayım dedim. Ve şöyle düşündüm; eğer güzel olursa yani alacağım yorumlara göre burada paylaşacaktım ve çok şükür öyle oldu. Çok beğendiler ben de hemen tarifini size yazıyorum.


Malzemeler:

3 yumurta
1,5 bardak toz şeker
1 bardaktan 1 parmak az süt
1 bardaktan 1 parmak az sızı yağ
2 adet orta boy havuç
tarçın
ceviz
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 bardak un
tepsiyi yada kalıbı yağlamak için margarin



İlk önce 3 yumurta ve şekeri bol miktarda karıştıryoruz.


 
 
Daha sonra süt ve sıvı yağı ilave ediyoruz.
















Bundan sonra unu ilave edip karıştırmadan önce unun üzerine kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz .(Benim bildiğim yani öğrendiğim kabartma tozunu unu üzerine koyma gerekiyor, ben böyle yapmaya özen gösteriyorum. Çünkü bunu bilmeden önce hamuru oluşturduktan sonra en son ilave ediyordum ,kabarmasına da etki ediyordu bir de kek dile buruk bir tat veriyordu. Sebebi buymuş.)

Sonra da havuç,ceviz ve tarçını koyuyoruz.Bunları da karıştırdıktan sonra margarinle yağladığımız ve dibine az miktar un sepelediğimiz kalıbımıza hamuru döküyoruz.Benim hamurum kalıba fazla geldi ben de kalan hamuru fırın kaplarına paylaştırdım ve öyle pişirdim.Sadece ben size söylediğim kalıbın içine un sepeleme işlemini unuttuğum için keki kalıbımdan çıkartmam biraz zor oldu,birazcık parçalandı yani....


 
Dediğim gibi çok beğenildi,umarım siz de tarifimi uygular ve memnun kalırsınız.Afiyet olsun.......
 
 

Not:Bu ölçüler yuvarlak standart bir tepsi için tamdır.